ETF

Să zicem că ultimii ani te-au convins că tehnologia sau poate industria farmaceutică sau cea energetică ar fi o investiție bună. Însă nu ești sigur că ți-ai pune toate resursele în acțiunile firmei care cercetează penicilina 2.0, ci îți dorești un orizont puțin mai larg, cine știe, poate iese o pastilă minune. Perfect. Hai să-ți prezentăm ETF-urile, fiindcă aceste fonduri de investiții sunt ideale pentru cei care vor sa investească în ansamblul bursei sau într-un domeniu din cadrul ei, cum ar fi inteligența artificială, biotehnologia, apărare, înțelegi ideea.  

ETF-urile se tranzacționează la bursă la fel ca acțiunile, având alocate simboluri distincte. Doar că investind într-un ETF, vei obține o diversificare pe o clasă de active (obligațiuni, acțiuni și mărfuri fungibile) și vei avea un portofoliu diversificat chiar și cu sume mici de bani.  

ETF-urile se aseamănă foarte mult cu fondurile mutuale de investiții însă, spre deosebire de acestea, se pot cumpăra și vinde ușor prin intermediul bursei, fără să intri în contact cu administratorul fondului și să fie necesare operațiuni birocratice. 

 


Caută termeni după literă:

Esti gata sa investesti? - Investimental.ro
Ești gata să investești?

Începe de azi, e simplu.

Poți începe să tranzacționezi în 15 min. Cu deschidere de cont și alimentare incluse.